Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Modern wonen? Zo doe je dat!
15980
post-template-default,single,single-post,postid-15980,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

24 apr Modern wonen? Zo doe je dat!

Modern wonen is het op een dusdanige manier inrichten en vormgeven van de woning, dat de woning geheel bij de tijd is. Maar hoe doe je dat eigenlijk zonder dat je elk jaar de woning compleet moet vernieuwen? We zetten enkele uitgangspunten en tips op een rijtje.

Muurverf!

Als er iets ideaal is om jaarlijks de inrichting te veranderen, dan is het wel het gebruik van muurverf. Muren die van muurverf zijn voorzien, kunnen gemakkelijk weer overgeschilderd worden. Daarmee verander je niet simpelweg de kleur van één van de muren (waar het uiteraard in essentie wel op neerkomt), maar daardoor verander je tegelijk de gehele uitstraling van de ruimte waar die muur zich in bevindt. Je kunt dus met weinig moeite een huis er al compleet anders uit laten zien.

Creëer rust

Een van de uitgangspunten van modern wonen, is de aanwezigheid van rust. Ons leven wordt steeds meer bevangen door alle hectiek. Veel mensen hebben het idee dat ze geleefd worden in plaats van zelf leven. Dat is voor sommige mensen heel prettig, maar anderen hebben van tijd tot tijd echt rust nodig. Het is daarom belangrijk dat u in de woning lekker kunt ontspannen. Richt de woning daarom zeker niet te druk in, maar breng rustige kleuren aan en kies voor een rustige inrichting.

Het moet ook weer schoongemaakt worden

Vergeet bij een moderne woning ook niet dat alles nog weer schoongemaakt moet worden. Het kan allemaal zo minimalistisch, rustig en stijlvol zijn, maar als het een dagtaak is om alles schoon te houden, dan is die rust ook meteen weer weg. Zorg daarom voor grote oppervlakten zonder al teveel objecten die het schoonmaken belemmeren. Op die manier ziet de woning er niet alleen leuk en modern uit, maar is het onderhoud ook leuk en modern te noemen.

Wanneer het noodzakelijk is om grote schoonmaakklussen te realiseren is het verstandig om een professional in te schakelen. Schimmel van de muur verwijderen is bijvoorbeeld een klus die door een vakman gedaan moet worden anders zal het niet het gewenste resultaat opleveren.