Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Waar moet je op letten bij aankoop van een grasmaaier?
15977
post-template-default,single,single-post,postid-15977,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

24 apr Waar moet je op letten bij aankoop van een grasmaaier?

Voordat je tot de aankoop van een grasmaaier overgaat, is het goed om te weten waar je precies op moet letten. De ene grasmaaier is immers zeker de andere niet. We geven je hieronder enkele aanwijzingen om tot de perfecte grasmaaier voor uw situatie te komen.

Wat voor model?

Er zijn diverse soorten grasmaaiers beschikbaar. Er zijn grasmaaiers die je met de hand moet voortbewegen en die dus geen energie gebruiken, er zijn elektrische grasmaaiers en benzine grasmaaiers, en er zijn zogenaamde bosmaaiers. Elk model grasmaaier heeft weer zijn eigen voor- en nadelen.

In huiselijke omgeving wordt voor de meeste tuinen de elektrische grasmaaier aangeraden. Wanneer u een klein oppervlak moei maaien, dan kan een handmaaier ook prima werken. Wanneer het om grote oppervlakten gaat, kan een kleine maaitractor ook een goede oplossing zijn, en wanneer er veel obstakels in het grote oppervlak te vinden zijn, dan is een bosmaaier de juiste oplossing.

Let op het geluid

Een grasmaaier kan onwijs veel lawaai maken of juist heel stil zijn. Grasmaaiers die erg veel lawaai maken, kunnen als zeer storend worden ervaren, terwijl het in andere omgevingen juist weer geen probleem is wanneer de grasmaaier veel lawaai maakt.

Maaihoogte en -breedte

Elke grasmaaier heeft een andere maaibreedte; dit is de breedte van de banen die de maaier maakt. Hoe breder die banen, hoe meer gras er tegelijk gemaaid kan worden, maar hoe minder beweeglijk de maaier is. Wanneer er veel obstakels in de tuin aanwezig zijn, is een kleinere maaibreedte dus wellicht een verstandige keuze.

De maaihoogte is ook van belang. Wellicht wil u een zo kort mogelijk gazon, of juist een gazon met wat langer gras. Bij de meeste maaiers kunt u de hoogte flexibel instellen, maar dat is niet bij alle maaiers het geval.