Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Het perfecte whiskey glas
16016
post-template-default,single,single-post,postid-16016,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

01 mei Het perfecte whiskey glas

Een drank zo complex als whiskey verdient een eigen glas. Er zijn speciale glazen voor chamagne, brandy en wijn, maar voor whiskey is er niet echt een specifiek glas gemaakt. Je kent de populaire tumbler glazen waarschijnlijk wel. Of als je een liefhebben bent, ken je waarschijnlijk wel de snifter of tulpglazen. Waar een snifter of tulpglas een goede optie is, is dit niet het perfecte whiskey glas. Je wilt voorkomen dat de aroma’s van de whiskey ontsnappen, maar dat de whiskey wel in aanraking komt met zoveel mogelijk zuurstof.

Om je whiskey compleet bloot te stellen aan de lucht, kan je de whiskey walsen. Een ronde bodem is perfect voor het walsen van je whiskey. Dit zorgt ervoor dat alle smaken en aroma’s vrij komen. Om te voorkomen dat deze aroma’s vervolgens ontsnappen, moet het glas smaller zijn van boven dan van onder.

 

Het Glencairn glas

 In 2001 is in hartje Schotland het perfecte glas voor een single malt, irish whisky en single barrel bourbons ontwikkeld. Glencairn Crystal heeft aan de hand van het 25 jaar oude ontwerp van Raymond Davidson het Glencairn glas ontwikkeld. In samenwerking met experts van de 5 grootste distilleerderijen, is zijn eerste ontwerp geperfectioneerd.

Het glas is ondertussen te vinden in elke distilleerderij in Schotland, Ierland, Wales en de meeste distilleerderijen in de USA. Het glencairn glas word ook gebruikt op vrijwel alle whiskey festivals die je kan bezoeken en niet zonder reden. Het glas was een echte doorbraak in de whiskey industrie en is beloond met verschillende awards, waaronder de Queen’s Award for Enterprise in 2006.