Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Ramen laten vervangen: 3 handige tips!
16580
post-template-default,single,single-post,postid-16580,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Ramen-vervangen

25 jun Ramen laten vervangen: 3 handige tips!

Plannen om de huidige ramen van uw woning te laten vervangen? Dan is het belangrijk om hier even goed in te verdiepen. Als de huidige ramen aan vervanging toe zijn, dan wilt u natuurlijk dat de nieuwe ramen jarenlang meegaan en zo min mogelijk onderhoud nodig hebben. Verdiep u in de verschillende soorten ramen en de montage om jarenlang plezier van uw nieuwe ramen te hebben zonder dat u er verder naar om hoeft te kijken.

Tip 1: Goedkoop is duurkoop

De goedkoopste ramen lijken misschien het voordeligst. Echter is het een heel ander verhaal als u gaat kijken naar de lange termijn. Nieuwe ramen en kozijnen zijn relatief duur, veel mensen willen daardoor zo goedkoop mogelijk uit zijn en kiezen ze voor de goedkoopste. Dit is een fout waarvoor wij u graag behoeden.

Ramen zijn over het algemeen duurzaam en gaan soms wel een half decennia mee als deze goed onderhouden worden. Goedkope ramen hebben bijna altijd meer onderhoud nodig, waardoor u uiteindelijk even duur of duurder uit bent. Daarom kunt u het beste kiezen voor wat duurdere ramen en kozijnen die weinig onderhoud nodig hebben. Een specialist kan u hierover meer adviseren.

Tip 2: Overdrijf niet met isolerend glas

Tegenwoordig vind je op de markt HR++ en HR+++ glas. De meeste mensen kiezen bij het plaatsen van nieuwe ramen voor het best isolerende glas. Dit levert natuurlijk wel de hoogste energiebesparing op. Maar in de meeste gevallen bent u toch voordeliger uit wanneer u kiest voor HR++. Dit glas laat nog nauwelijks warmte ontsnappen en zorgt dus voor uitstekende isolatie. De meerwaarde in HR+++ is in veel gevallen de investering niet waard.

Tip 3: Schakel een specialist in

Nieuwe ramen laten plaatsen? Dan kunt u het beste kiezen voor een specialist op het gebied van ramen en deuren. Zo weet u zeker dat de ramen op de juiste manier geplaatst worden. Het grote voordeel van het inschakelen van een specialist is dat u vrijblijvend om advies kan vragen. Bijvoorbeeld over de veiligheid, keurmerken en het onderhoud.