Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Studentenkamer inrichten
16645
post-template-default,single,single-post,postid-16645,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

03 feb Studentenkamer inrichten

Waarschijnlijk het leukste aspect van verhuizen naar jouw (nieuwe) eigen plekje is om het plekje helemaal opnieuw in te richten. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor wanneer je naar een studentenkamer verhuist, maar hoe kan je hier nou het beste aan beginnen? Het inrichten van een nieuwe woning is vaak al lastig en het wordt vaak nog lastiger als je maar een paar vierkante meters hebt in je studentenkamer. Gelukkig zijn er bedrijven zoals Anselm Oome meubelmaker Breda die je helpen met je meubels op maat te maken zodat je alle ruimte optimaal kan gebruiken.

Praktische inrichting van je studentenkamer

De tijd als student staat voor de meeste mensen garant als de beste tijd van hun leven. Overigens voordat je kan starten met je studie en eventuele feestje moet je wel zorgen dat je kamer volledig is ingericht, hier heb je na de start van je studie natuurlijk geen tijd meer voor! Je er moet ervoor gaan zorgen dat al jouw meubels in je huis gaan passen en goed staan, dat is geen klein klusje. Desondanks is het van belang dat je voor je start een schets maakt over hoe jij jouw kamer wilt en het mooiste kan inrichten. Je kunt dit bescheiden en eenvoudig houden met daarin maten over hoe groot en breed jouw kamer is, dit doet vaak al wonderen. Het is daarbij ook belangrijk om te moeten hoe groot jouw grootste meubels zoals bed,tafel en kast kunnen zijn om de juiste meubelen in jouw woning te kiezen. Hierdoor kan je alles in een keer neer zetten. Dat maakt een groot verschil en scheelt een hoop heisa op de verhuisdag.

Een opbergruimte, want maar moet je al die spullen laten

In een beperkte ruimte zoals in een studentenkamer  is het cruciaal om goede en genoeg opbergruimte te hebben. Er moet zo efficiënt mogelijk gedacht worden. Een gemakkelijke manier om een groot deel van de rommelige spullen op te ruimen is om in een gedeelte van je kamer een gordijn te hangen, waar je een hoop spullen achter kan zetten. Hier moet wel bij vermeld worden dat hierdoor je kamer heel klein kan ogen, dus een wellicht betere variant hiervan is een transparant gordijn gebruiken. Op het moment dat de spullen gebruikt moeten worden kun je het gordijn gewoon open zetten en wanneer er mensen langskomen schuif je het gordijn dicht om het opgeruimd te hebben.

Gebruik een minimalistische stijl

Wanneer je intrekt in je studentenkamer zul je merken dat het niet de grootste plek is en dat je niet de meeste meubels hebt. Daarom is het een idee om het interieur minimalistisch te houden. Het principe van een minimalistische stijl is dat je veel werkt met witte kleuren , houten accenten en een ruimtelijke indeling. De kamer kan kleiner ogen wanneer de muren van de ruimte vol staan met meubels.