Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Tapijt reiniger huren voor het beste resultaat
16145
post-template-default,single,single-post,postid-16145,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

12 sep Tapijt reiniger huren voor het beste resultaat

U heeft een tapijt wat vies is? Huur u dan een tapijt reiniger in voor het beste resultaat! Door middel van de geavanceerde technieken komt het tapijt na de reiniging er als nieuw uit te zien. U heeft keuze uit verschillende methodes om het tapijt te laten reinigen. Zo is er de bonnet en truck-mount methode. Beide methodes hebben hun eigen werking en de reiniger zal uw advies geven over welke methode u het best kunt laten toepassen op uw tapijt.

Waarom reinigen?

Na een aantal jaren wordt een tapijt vervuild en zal de kleur dof worden. Vooral binnen een bedrijf heeft een tapijt het één en ander te verduren. Zo kunnen er verschillende dranken op het tapijt gevallen zijn of is een werknemer met vuil onder de schoenen er overheen gelopen. Deze dingen kunnen daarom vlekken opleveren op het tapijt en dit geeft een vervelend gezicht. Het Tapijt laten reinigen heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo heeft een gereinigd tapijt een positief effect op de gezondheid. Ongeveer 13% van de gezondheidsklachten kunnen worden gekoppeld aan de stofdelen die we inademen. Het is daarom essentieel om het tapijt te reinigen. Ook omdat wanneer een tapijt goed gereinigd is wordt het slipgevaar vele malen minder wordt.

Welke methode werkt er voor u?

Wanneer u ervoor kiest uw tapijt te laten reinigen is het belangrijk om de deskundige te vragen om zijn/haar advies. Wanneer de Bonnet methode wordt toegepast zal er door middel van een schoonmaakmiddel het tapijt behandeld worden. Nadat het schoonmaakmiddel in het tapijt is getrokken wordt er met een speciale machine het vuil van het tapijt opgenomen. Het schoonmaakmiddel zorgt ervoor dat het vuil wat in het tapijt zit los komt en wordt opgezogen. Het voordeel van deze methode is dat de droogtijd ongeveer een half uur is. Een nadeel van deze methode is dat zand niet kan worden meegenomen omdat het een oppervlakkige reinigingsmethode is. Er is bij deze methode geen reiniging van binnenuit het tapijt. Wanneer u kiest voor de truck-mount methode zal de reiniging grondig uitgevoerd worden. Er wordt veel water gebruikt en de temperatuur zal hoger liggen waardoor het vuil beter verwijderd kan worden. Omdat deze methode het tapijt ook vanbinnen reinigt wordt er vacuüm gebruikt om het vuil volledig te verwijderen.

Waarom een reiniger huren?

Bij het reinigen van een tapijt komt deskundigheid goed van pas. De methodes moeten op een goede manier uitgevoerd worden om het tapijt zo goed mogelijk te reinigen. Er moet goed worden gelet op het gebruik van shampoo. Wanneer er te weinig wordt gebruikt is de kans groot dat er vuil achter blijft in het tapijt. Als er te veel shampoo wordt gebruikt is de kans groot dat het tapijt snel weer vuil aantrekt. Dit komt omdat shampoo vet is van zichzelf. Om uw tapijt weer als nieuw eruit te laten zien is het daarom een aanrader om hiervoor een reiniger in te huren. Nadat het tapijt gereinigd is, is het belangrijk het tapijt goed te onderhouden door middel van schoonmaken.

Tags: