Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Tips voor het aanleggen van een zwembad in de tuin
15967
post-template-default,single,single-post,postid-15967,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

11 apr Tips voor het aanleggen van een zwembad in de tuin

Wanneer de zon weer gaat schijnen in het voorjaar gaat vrijwel iedereen meer tijd buiten spenderen. Dat is meestal ook de tijd van het jaar dat mensen erachter komen dat ze flink wat aanpassingen aan de tuin willen doen om te laten voldoen aan hun wensen. Vaak is een complete tuinrenovatie het gevolg, waarin sommigen ook de aanleg van een zwembad in de tuin meenemen.

Advies in de oriëntatiefase

Een zwembad is een flinke investering, maar wel eentje die naast voordelen voor je fysiek ook een hoop sociale voordelen met zich meeneemt. Zwemmen is gezond en het is nog leuker om een plons te wagen met meerdere mensen. Ondanks dat de investering dus de moeite waard is, moet er goed nagedacht worden over de spreiding van het budget. In de oriëntatiefase is het daarom erg belangrijk om vast te stellen wat het budget is en waar het aan gespendeerd moet worden. Een zwembad adviescentrum zoals Zwembadplein kan u hierin perfect helpen, aangezien zij u ook een beter beeld kunnen geven van de kosten van bepaalde technologieën.

Budget vrijhouden voor tuinaanleg

Houd er rekening mee dat bij de aanleg van een tuinzwembad ook een hoop zaken aan de tuin zullen veranderen. Er moeten een hoop leidingen worden gelegd, afhankelijk van de plaats van de pomp- en filterinstallatie, waardoor de tuin voor een deel overhoop komt te liggen. Een budget achterhouden voor het beplanten van de tuin is dan ook aan te raden.

Inbouwdelen

Vooraf kan goed rekening gehouden worden met inbouwdelen die later eventueel aan het zwembad worden toegevoegd. Geef daarom op tijd aan bij uw zwembadbouwer wat uw plannen zijn voor de toekomst van het zwembad, anders heeft u kans dat er een hoop aan het zwembad gesloopt moet worden als u besluit om een inbouwdeel toe te voegen.

Praktische zaken

Probeer ook alvast een oplossing te bedenken voor de praktische zaken zoals buiten douchen, een lounge gedeelte of veiligheid in de vorm van de juiste zwembadafdekking bijvoorbeeld. Een adviescentrum zoals Zwembadplein helpt u bij het maken van de juiste keuzes binnen uw budget en kan u koppelen aan een geschikte zwembadbouwer bij uw wensen.