Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Tips voor een landelijk interieur
15986
post-template-default,single,single-post,postid-15986,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

24 apr Tips voor een landelijk interieur

Een landelijk interieur zorgt voor een rustige uitstraling. Veel mensen houden dan ook van een dergelijke inrichting. In onderstaand artikel benoemen we enkele tips om voor een landelijk interieur te kiezen.

Kies voor natuurlijke kleuren

De kleur is een van de belangrijkste zaken in de woning, zeker als er een landelijk interieur gecreëerd moet worden. Door niet voor het steriele zwart en wit te gaan en ook niet al te felle, onnatuurlijke kleuren te kiezen, maar daarentegen juist voor aardse en natuurlijke kleuren te kiezen, kan er een landelijke sfeer worden gecreëerd.

Natuurlijke materialen doen het altijd goed

Probeer zoveel mogelijk materialen die van kunstmatige bron afkomstig zijn – zoals bijvoorbeeld plastic – te mijden en juist voor natuurlijke materialen te kiezen. Laat die houten balken maar mooi terugkomen in de woning of kies eens voor een houten vloer of keuken! Je zult zien dat het de mate van rust in huis sterk zal verhogen.

Combineren kun je leren

Probeer niet alles in dezelfde stijl te houden. Wanneer bijna alles er hetzelfde uit ziet, zal het al snel eenheidsworst worden. Probeer een beetje moed te verzamelen om te experimenteren met bepaalde kleuren. Het gevaar van landelijk inrichten is immers dat het geheel al snel zeer oubollig wordt. Dat wil je uiteraard voorkomen, en dat kan dus door ook wat meer gewaagde elementen in de ruimte naar voren te laten komen.

Open haard of kachel

De kers op de taart van de landelijke interieurs is natuurlijk de aanwezigheid van een houtkachel. Een houtkachel of open haard zorgt voor enorm veel gezelligheid, zeker als je de schoorsteen leuk aankleedt en er een prachtig kleed voor te vinden is. Probeer de open haard het centrum van de woonkamer te laten zijn en je kamer daar op in te richten, in plaats van – zoals je tegenwoordig vaak ziet – de gehele ruimte in te richten rondom de televisie. Is de schoorsteen op dit moment niet naar wens? Schoorsteen renovatie is in veel gevallen tegen een juiste prijs te realiseren. Zorg dat je verschillende vakmannen vergelijkt zodat de juiste wordt ingeschakeld.