Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Tips om je tuin efficiënt in te richten
15753
post-template-default,single,single-post,postid-15753,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

01 dec Tips om je tuin efficiënt in te richten

De uitstraling van je tuin is tegenwoordig enorm belangrijk. We maken er immers steeds vaker gebruik van en stellen dus automatisch hogere eisen aan de inrichting ervan. Maar wie denkt dat een mooie inrichting altijd een hoop geld kost, heeft het mis. Wie slim te werk gaat, kan namelijk veel besparen op zijn tuininrichting. Daarvoor geven we je hier wat tips.
Je kunt allereerst veel geld besparen door veel zelf te ondernemen. Je hoeft voor een nieuwe tuininrichting niet per se een dure tuinarchitect of hovenier in de arm te nemen. Zo bestaat er speciale 3D tuinontwerp software, waarmee je enorm veel zelf kan. Daarnaast kun je inspiratie opdoen met sites als Pinterest of andere inspiratieplatforms. Hiermee kun je tot een handig moodboard komen, waarmee de styling van je tuin een eitje wordt. Je kunt ook om hulp vragen bij vrienden, familie en buren. Misschien doen zij wel oude tuinmeubels en -accessoires weg, die jij mooi van ze over kunt nemen.

Tweedehands spullen
Focus je niet teveel op alleen het nieuwste van het nieuwste. Er zijn namelijk genoeg mooie spullen te vinden op tweedehands sites als marktplaats of in de outlet. De producten die je hier vindt, zien er vaak nog puntgaaf uit, maar kosten aanzienlijk minder dan wanneer je ze eerstehands zou kopen. Met een beetje geluk zijn sommige benodigdheden zelfs gratis af te halen. Het is daarnaast raadzaam om tuinartikelen als tuinmeubels of loungesets in het najaar te kopen in plaats van in het voorjaar. In het najaar willen tuinmeubelverkopers van hun voorraad af en geven hier dus veel korting op. Deze tuinmeubel en loungeset aanbiedingen kunnen je veel geld besparen. Je kunt daarnaast overwegen om (een aantal) tuinmeubelen of tuintafels zelf te maken van bijvoorbeeld pallets of stijgerhout, een trend tegenwoordig.

Let op duurzaamheid
Je kunt ook indirect geld besparen met je tuininrichting. Bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzaamheid. Wil je tuinverlichting aanbrengen? Kies dan voor ledverlichting. Ledlampen verbruiken een stuk minder energie, waardoor ze een lagere energierekening opleveren. Zorg daarnaast dat alle tuinmeubelen en andere artikelen in je tuin bestaan uit duurzaam materiaal, dat lang meegaat. Je kunt er dan langer van genieten. Ook dát scheelt op termijn geld.

Bron: Ikwiltuinmeubelen.nl