Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Tips & tricks voor een slaapkamer op zolder
15995
post-template-default,single,single-post,postid-15995,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

24 apr Tips & tricks voor een slaapkamer op zolder

Een slaapkamer op zolder roept al snel het beeld op van een eenzame tiener die er zijn hele dag en nacht doorbrengt, van een duister hok zonder enige vorm van licht en ruimtelijkheid. Dat hoeft echter zeker niet waar te zijn! We schetsen de perfecte slaapkamer op zolder.

Weinig ramen? Houd het licht!

Wanneer er weinig ramen in de slaapkamer aanwezig zijn, is het zaak om te kiezen voor een lichte afwerking in de slaapkamer. Door voor lichte verf op de muren te kiezen, lijkt de slaapkamer veel ruimtelijker dan wanneer er wordt gekozen voor donkere kleuren.

Houd rekening met schuine daken

Probeer de ruimte onder het schuine dak optimaal te benutten, bijvoorbeeld door er een bureau tegen aan te schuiven. Probeer de looproute zoveel als mogelijk door het hoogste gedeelte van de zolder te laten lopen. Zo voorkom je dat je telkens moet bukken of je hoofd stoot en voorkom je ook dat je niet meer gemakkelijk over de zolder kunt lopen.

Een andere manier om die schuine daken goed te benutten, is door een grote inbouwkast te maken. Die hoeft vaak niet zo heel hoog te zijn en hierdoor is je kleding direct beter beschermd tegen stof en licht!

Airco nodig?

Houd er rekening mee dat een zolder in de zomer vaak erg heet kan worden. Zeker bij platte daken kunnen er dagen zijn dat het niet uit te houden is op zolder. Overweeg daarom om een airco te plaatsen. Zo houd je het door het hele jaar heen leefbaar en zorg je voor een gezond leefklimaat op de zolder.