Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Tips vervoer meubels
16398
post-template-default,single,single-post,postid-16398,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 aug Tips vervoer meubels

Het vervoer van meubels is een van de lastigste zaken tijdens een verhuizing. De boeken, de kleding en het speelgoed van de kinderen pakt u van te voren in. Er zijn handige dozen genoeg verkrijgbaar. Op de dag van de verhuizing, zet u de dozen in de verhuiswagen of zelfs gewoon in uw eigen auto. In het nieuwe huis pakt u de dozen uit en de spulletjes krijgen een nieuwe plek. Maar vervoer meubels is toch echt een ander verhaal. Doe uw winst met onderstaande tips!

Tip 1: Van te voren goed passen en meten

U zult niet de eerste zijn die dit overkomt: de wasmachine kan de trap niet op. Wanneer u de draai wilt maken, blijkt de wasmachine toch te groot. Zoiets gebeurt ook nog weleens met een grote kast. Of wat denkt u van een hoekbank die niet uit elkaar gehaald kan worden. U kunt van te voren denken dat het met wat passen en meten vast wel goed komt, maar van te voren exact passen en meten scheelt op de dag van verhuizen veel stress en gedoe. Meet uw grootste en hoogste meubels op en kijk hoe u ze het makkelijkst naar binnen brengt in uw nieuwe woning. Het zou zomaar kunnen dat bijvoorbeeld die hoge kast niet door de deur past, maar wel via de tuindeuren

Tip 2: Het juiste vervoer regelen

Hoe wilt u verhuizen? Huur u zelf een busje? Is dat wel groot genoeg voor vervoer meubels? Voor het vervoeren van de grote meubels is soms een grotere auto nodig. Denk hier van te voren goed over na. Het voordeel van een verhuisbedrijf is dat u zelf niet alle zware meubels hoeft te tillen.

Tip 3: Denk aan hulpmiddelen

Kiest u voor een verhuisbedrijf, dan kunt u deze tip wel vergeten. Verhuist u echter zelf de grote en zware meubels, dan kunnen hulpmiddelen heel handig zijn. Hoe sterk u ook bent, een wasmachine weegt echt veel. Ook zijn grote meubels soms ontzettend onhandig om te dragen. Hoe groot is de afstand die u nog moet afleggen met de meubels? Handige hulpmiddelen zijn onder meer: een rolkarretje, de krik van de auto en plastic en karton. Dit laatste voornamelijk om onder de meubels te leggen. Gaat u schuiven met zware spullen, dan blijft de nieuwe vloer in ieder geval mooi en onbeschadigd.

Tip 4: Bescherm de meubels tijdens het vervoer

Niet alle mensen gaan voorzichtig te werk tijdens vervoer meubels. U zit vast niet te wachten op krassen op uw mooie kast. Bescherm de meubels daarom goed tijdens het vervoer. Er zijn speciale verhuisdekens verkrijgbaar, maar een normale deken is uiteraard ook prima. Handig is bijvoorbeeld ook beschermplastic. Dit bevestigt u eenvoudig over de meubels en na het verhuizen trekt u het er zo weer vanaf. Denkt u tenslotte ook aan de bescherming van u zelf?

Bron: 123verbouwen.nl