Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Tips voor het inrichten van je woonkamer
16506
post-template-default,single,single-post,postid-16506,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 feb Tips voor het inrichten van je woonkamer

Op het moment dat je een renovatie van de woonkamer overweegt, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kies je bijvoorbeeld voor een herinrichting met bestaande meubels, of wil je de woonkamer een geheel nieuwe look geven? In dit laatste geval kan het verstandig zijn om niet alleen voor nieuwe meubels te kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor een nieuwe vloer en een nieuwe bekleding van de muren. In een modern interieur passen plavuizen immers veel minder goed, dan een nette houten vloer. In dit artikel geven we tips, die goed van pas kunnen komen bij het inrichten van de woonkamer.

Zorg voor voldoende zitruimte in de woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar mensen met elkaar samenkomen. Het is de plek waar de dag besproken wordt, waar je het bezoek ontvangt, enzovoorts. Om deze reden is het belangrijk dat je voldoende zitruimte in de woonkamer hebt. Kies bijvoorbeeld voor een mooie grote bank in combinatie met een losse of een dubbele fauteuil. Door een grote bank te nemen, heb je ook direct een plekje om aan het eind van de dag kort te kunnen suffen. Je gaat in zo’n geval nog niet naar bed, waardoor de bank een plek biedt om te ontspannen.

Voeg leuke accessoires toe aan de woonkamer

Om de gezelligheid in de woonkamer verder te kunnen accentueren, is het raadzaam om hier verschillende accessoires te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan leuke kamerplanten, die je op verschillende plekken in de woonkamer kunt gebruiken. Ook kun je bijvoorbeeld een mooie klok aan de muur hangen! Een muur wordt hierdoor minder saai. Daarbij kan een klok een eyecatcher in het interieur van de woonkamer zijn.

 

Tip: probeer de televisie zo goed mogelijk weg te werken! Zeker een grote televisie vormt gedurende de dag een groot zwart vlak tegen de muur.