Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Tips voor opbergplekken in een kleine ruimte
16690
post-template-default,single,single-post,postid-16690,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

10 jun Tips voor opbergplekken in een kleine ruimte

Mensen die graag veel spullen bewaren en het misschien lastig vinden om onnodige spullen weg te gooien, zullen creatief moeten zijn in de beschikbare ruimte. Daarnaast zijn er veel mensen in Nederland die in huis slechts beperkte ruimte hebben, omdat zij bijvoorbeeld in een drukke stad wonen, een kleine kamer huren of wonen in een groot gezin.

Omdat een nieuwe opbergruimte creëren niet meteen een voor de hand liggende optie is, wordt er al snel gezocht naar een manier om de beperkte ruimte beter in te delen zodat er meer plek vrijkomt voor de opslag van spullen.

De ruimte optimaal benutten

Om een kleine ruimte optimaal te kunnen benutten, zal je misschien eerst wat spullen aan de kant schuiven of herindelen. Toch zijn er een aantal opties die jouw woonruimte veel praktischer zullen maken, zonder dat je moet inleveren op comfort.

Een opklapbed

Het is je vast al opgevallen dat het bed de meeste ruimte in beslag neemt. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Je kan jouw slaapplek namelijk ook verwerken in het interieur. Een opklapbed is daarom een uitstekend alternatief, wanneer je te kampen hebt met beperkte ruimte.

Wanneer je bent uitgerust, kan je het opklapbed moeiteloos weer in elkaar vouwen en terugschuiven in het interieur. Klinkt het opklapbed als een geschikte optie voor jouw woning? Let dan goed op de vouwrichting van het bed. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, is het doorgaans verstandiger om voor een horizontaal uitklapbaar bed te kiezen.

Een schoenenrek

Ben je tevreden over jouw bed en wil je liever ergens anders op ruimte besparen? Overweeg dan zeker een schoenenrek. Schoenenwinkel Nelson heeft een onderzoek gedaan, waaruit blijkt dat de gemiddelde Nederlandse vrouw eigenaar is van ongeveer 23 paar schoenen.

Al deze schoenen nemen flink wat ruimte in beslag, terwijl je schoenen juist heel gemakkelijk kunt opbergen met behulp van een schoenenrek. Een schoenenrek is niet zo ingewikkeld en gelukkig enorm praktisch. Omdat de planken verticaal zijn geplaatst, kunnen alle schoenen verticaal worden ingedeeld. Zo bespaar je niet alleen veel ruimte, maar zorg je er ook voor dat de woning er opgeruimd uit ziet!

Tags: