Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Tips voor verhuizen
16719
post-template-default,single,single-post,postid-16719,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

19 jan Tips voor verhuizen

Verhuizen is altijd een stressvolle periode. Toch hoeft verhuizen niet moeilijk te zijn. In dit artikel enkele tips om een verhuizing op rolletjes te laten verlopen. Daarna kun je genieten van je andere woning en denken, verhuizen is dat alles.

De goede hulpmiddelen

Er zijn tal van hulpmiddelen voor handen om een verhuizing vlot te laten verlopen. Zo zijn er handige checklists voor het verhuizen, en deze zijn online te vinden. Als er inboedel op hoogte moet worden gebracht zijn er elektrische verhuisliften. Om het sjouwen te ontlasten zijn er bij WielenOutlet wieltjes te koop. Zware items, zoals een wasmachine, zijn op wieltjes goed te verplaatsen. Gebruik in ieder geval alle hulpmiddelen die er zijn. Ga om goede verhuisdozen, wees niet zuinig met het inpakpapier, en schrijf op de verhuisdozen in welk vertrek die moeten komen. Zo verloopt de verhuizing vlot en ordelijk.

Zwenkwieltjes zijn altijd handig

Een zogeheten hondje, een plaatje hout met twee vaste- en twee zwenkwieltjes, is altijd handig. Ook na een verhuizing moet er nog wel eens een kastje verplaatst worden, op zo’n moment een hondje op zolder, of de schuur, of garage, of kelderbox hebben, komt altijd goed uit. Een hondje is een handigheidje wat je over kan houden aan een verhuizing. Sommige mensen plaatsen meubels ook permanent op wieltjes, vooral een badkamermeubel op wieltjes kan handig zijn. 

Onder en achter het meubel krijg je stofophoping, en omdat het een natte ruimte betreft kan dat tot schimmels leiden. Echter de ruimte onder het meubel is te krap om daar met een stofzuiger onder te komen, en erachter komen is dan helemaal een probleem. Zo’n meubel op zwenkwieltjes zetten is dan ideaal, af en toe rol je het naar voren en kun je onder en achter het meubel stofzuigen en dweilen. Natuurlijk is een meubel wat permanent op zwenkwieltjes staat makkelijk te verhuizen. Een wasmachine kan weer niet permanent op zwenkwieltjes, als de machine zal gaan centrifugeren zal het van de plaats komen, maar bij een wasmachine verplaatsen komt dan weer dat handige hondje uit de berging tevoorschijn. In ieder geval zal verhuizen geen probleem zijn, als je zo min mogelijk gaat sjouwen, omdat je al je zware spullen zoveel mogelijk laat rijden.