Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Urban jungle in huis
16343
post-template-default,single,single-post,postid-16343,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

11 jun Urban jungle in huis

Een woontrend van de laatste tijd is de urban jungle. Hiermee halen we heel veel planten in huis die samen een soort jungle creëren. Dat is behalve onwijs leuk, ook nog eens heel gezond. Want planten zorgen voor een gezonde lucht in huis!

Welke planten moet ik kiezen?

Het lastige aan planten kopen is alleen al het kiezen welke planten je moet kopen. Er zijn zo gigantisch veel planten, dat je soms door de planten het bos niet meer ziet. Probeer daarom eens op het gemak na te denken over wat je precies wil in huis. Wat voor planten zoek je nu eigenlijk? Bedenk daarbij ook wat je qua onderhoud wil. Vind je het niet erg om veel tijd kwijt te zijn aan het onderhouden van de planten, of wil je af en toe een beetje water geven en vind je het dan wel genoeg? En hoe groen zijn je vingers; gaat elke plant dood die langer dan een week bij je in huis staat, of gaat dat altijd wel goed? En ook niet onbelangrijk: hoeveel licht komt er in huis? Sommige planten hebben veel licht nodig om te groeien, terwijl andere planten juist weer met weinig licht kunnen gedijen.

Het echte urban jungle effect

Een echt urban jungle effect krijg je niet alleen met planten; daar horen ook accessoires bij. Maar welke dan precies? Ga eens langs bij wat leuke woonwinkeltjes, of eventueel zelfs een kringloop. Wie weet wat voor leuke dingen je allemaal tegenkomt! Uiteraard kun je lekker zelf experimenteren met hoe je het inricht. Mocht iets niet leuk staan, dan kun je het natuurlijk altijd weer vervangen door wat anders. Mooi hoeft niet duur te zijn!