Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Verlichting voor de Babykamer
16287
post-template-default,single,single-post,postid-16287,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

26 feb Verlichting voor de Babykamer

Het is niet altijd even makkelijk om de juiste verlichting voor de Babykamer te vinden. Onderschat echter niet dat dit één van de belangrijkste punten voor het inrichten van de babykamer is.

Zowel sfeer als functioneel

Wanneer je aan de slag gaat met het inrichten van de Babykamer, is goede verlichting vaak niet het eerste waar men aan denkt. Overal wordt je overspoeld met mogelijkheden en trends op het gebied van Babykamerstyling, maar goede lampen lijken wel het ondergesneeuwde kindje. Vaak komt de vraag “Welke verlichting gaan we gebruiken”, pas als de hele stijl, kleuren en verdere aankleding uitgezocht is. En dat is echt zonde. Juist in de Babykamer, en zeker in de winter wanneer het ’s avonds donker is, is het heel belangrijk alles goed te kunnen zien. En ze voegen ook nog eens heel nadrukkelijk sfeer toe aan het kamertje.

Hanglamp of plafondlamp voor de babykamer

De echte eyecather in de Babykamer is natuurlijk de plafondlamp of hanglamp. Het loont om daar echt iets moois voor uit te zoeken. Een mooie hanglamp of plafondlamp uitzoeken en daar vervolgens de rest van het kamertje op afstemmen, is vaak slimmer dan andersom. Wanneer je huis hoge plafonds heeft, is het mooi om te gaan voor een gave hanglamp. Wanneer je echter kamers hebt met relatief lage plafonds, dan kan een plafondlamp uitkomst bieden. Plafondlampen staan echter niet heel goed te boek. Zo worden ze vaak als niet mooi afgeschilderd en zou er weinig keuze zijn. Zonde! Er bestaan namelijk prachtige plafondlampen (ook wel plafonnieres genoemd) en er zijn zelfs winkels en webshops waar je ze in overleg helemaal naar jouw wens kan laten maken.

Bijpassende wandlampen en nachtlampjes

Wanneer je een mooie hanglamp of plafondlamp hebt gevonden, is het natuurlijk erg leuk om op zoek te gaan naar een bijpassende wandlamp en nachtlampje. Zowel een wandlamp als een nachtlampje zijn twee soorten verlichting die niet mogen ontbreken op de Babykamer. Een wandlamp gebruik je wanneer er iets minder licht gewenst is. Bijvoorbeeld naast het bedje om een boekje te kunnen lezen, naast de (schommel)stoel voor een nachtelijke voeding of naast de commode om ’s avonds laat nog een luier te verschonen. Dit kan je ook doen door gebruik te maken van een nachtlampje en eigenlijk is het gewoon heel fijn om beiden op de Babykamer te hebben. Wanneer je baby wat ouder wordt, biedt een nachtlampje namelijk ook veiligheid en vertrouwen. Veel kindjes zijn bang in het donker en een vertrouwd nachtlampje helpt ze dan in slaap te vallen. Nachtlampjes vind je in heel veel verschillende uitvoeringen. Zo vind je er eigenlijk altijd wel eentje die past in jouw droom babykamertje.

Voor alle lampen geldt; kies iets wat je echt mooi vindt en bij je past en onderschat niet wat een belangrijk onderdeel ze zijn van de Babykamer. Veel plezier met online shoppen!