Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Vloer voor in de garage
16037
post-template-default,single,single-post,postid-16037,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

17 mei Vloer voor in de garage

Een garagevloer zal over andere eigenschappen en kenmerken moeten beschikken dan een vloer in een woning. Een garage wordt bijvoorbeeld gebruikt om de auto in te parkeren, om fietsen weg te zetten of om gereedschap in op te bergen.

Er wordt dan ook vaak gekozen voor een vloer die vooral sterk en duurzaam is en bovendien eenvoudig te onderhouden en schoon te maken.

Keuze voor beton

Er zijn veel garages die over een simpele betonnen ondergrond beschikken met als nadeel dat deze niet eenvoudig is schoon te houden en bovendien hebben vuil, stof en vloeistoffen sneller de kans om in de vloer te trekken met lelijke plekken tot gevolg. Voor wie niets om het uiterlijk geeft en af en toe met de veger over de grond gaat, is een dergelijke vloer een uitstekende en goedkope oplossing. Er is echter ook een grote groep mensen die graag een garagevloer willen hebben die en makkelijk te reinigen is en bovendien ook nog een fraai uiterlijk heeft.

Eisen die aan een garagevloer gesteld worden:

  • Eén van de belangrijke kenmerken van de vloer is dat deze vervaardigd moet zijn van sterk en duurzaam materiaal dat niet snel zal slijten.
  • Een andere eigenschap is dat deze onderhoudsvriendelijk moet zijn, snel en eenvoudig te reinigen is en bovendien ook nog eens slijtvast is.
  • Verder is er nog een eigenschap die van belang is en dat is dat vocht en vuil niet tot en in de vloer moeten kunnen doordringen.
  • Een voorbeeld van een dergelijke ondergrond die over een combinatie van eigenschappen beschikt is de zogenaamde vloer coating, die in diverse kleuren mogelijk is.
  • Bijkomend voordeel van een coating is dat bandensporen van een auto geen zwarte en lelijke plekken zullen achterlaten op de ondergrond.

 

Een handige website op vloeren te kopen is www.goedkoopvloertje.nl. Op de website worden restpartijen van vloeren verkocht.