Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Vloerbedekking of tapijttegels?
16191
post-template-default,single,single-post,postid-16191,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

20 okt Vloerbedekking of tapijttegels?

Een lekker zachte vloer is natuurlijk erg fijn om in de woning te hebben, maar wat is nu beter? Zijn tapijttegels nu fijner of is het handiger om vloerbedekking in de woning aan te leggen? Op dit soort vragen geven wij nu antwoord.

De meeste tapijttegels beschikken over kleine plakrandjes die het mogelijk maken om de tegels aan elkaar te verbinden. Ze zijn lekker zacht en ook nog eens makkelijk schoon te maken, dit zorgt ervoor dat de tapijttegels in veel woningen al hun plaats hebben gevonden. Een goed tapijt geeft ook echt dat gevoel dat je thuis bent. Ook kan tapijt de dagelijkse slijtage aan, wat ook een groot voordeel is. Houdt er wel rekening mee dat het belangrijk is om te kijken welke vezel, stijl en textuur het beste past in uw woning en de kamer waar het tapijt moet komen.

Vloerbedekking zorgt ook voor een écht ‘thuis’ gevoel, daarbij zorgt het ook nog eens voor een warme en zacht gevoel binnen het huis. Vloerbedekking is er in heel veel verschillende soorten en maten om te zorgen dat het past in het interieur van elke woning. De juiste combinaties zorgen ervoor dat het interieur steeds verschillende leuke uitstralingen krijgt, zo kun je bijvoorbeeld voor een hele luxe uitstraling zorgen. Wil je een bepaalde sfeer ontwikkelen binnen de woning? Zoek dan genoeg informatie over vloerbedekking.

Als je zoekt naar een lekkere ondergrond om door het huis te wandelen zijn beiden een goede optie, dan is het een kwestie van persoonlijke voorkeur en welke natuurlijk het beste past binnen het interieur. Het is natuurlijk niet alleen om op te lopen maar het heeft ook decoratieve waarde. Het interieur is immers even belangrijk als het exterieur. Een huis kan er super mooi uit zien maar als het niet goed ingericht is vinden veel mensen het alsnog erg tegenvallen. Je zit natuurlijk ook voornamelijk binnen je huis en niet erbuiten.

Het is niet echt te zeggen welke van de twee beter is, ze hebben zo allebei voor- en nadelen. Maar een ding dat duidelijk is, is natuurlijk het feit dat dit een persoonlijke afweging is en de keuze vaak vanuit interieur oogpunt moet worden gedaan. Een tapijt is natuurlijk erg leuk maar als het interieur er minder mooi van wordt is dat het voor veel mensen dus eigenlijk niet helemaal waard.