Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Voordelen van houten speelgoed in je huis
16388
post-template-default,single,single-post,postid-16388,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

28 aug Voordelen van houten speelgoed in je huis

Voordelen van houten speelgoed in je huis

Iedereen kind heeft wel met houten speelgoed gespeeld. De houten blokken, loopfiets, loopwagen of vormstoof zijn bekend bij vele kinderen. Maar waarom heeft iedereen met die speelgoed gespeelt en waarom kopen we het nog steeds. Houten speelgoed heeft vele voordelen en deze krijg je in deze blog te horen.

Duurzaam

Houten speelgoed is extreem duurzaam. De manier waarop dit speelgoed gemaakt wordt is zeer duurzaam. Het hout komt veelal van bomen die al gekapt zijn. Dit kun je zien aan het FCS-keurmerk. Dit is het keurmerk voor houtcertificering. De natuurlijk leidt dus niet extra aan het maken van het speelgoed. De bewerking van het hout is ook duurzaam. Er wordt gebruikgemaakt van natuurlijke lak en verf. Deze zijn overigens niet schadelijk voor je kind.

Ook gaat houten speelgoed langer mee. Het speelgoed is degelijk geproduceerd en is erg robuust. Hierdoor gaat het vaak meerdere generaties mee. De ouwe blokkendoos dus nog niet weggooien!

Zintuigen

De zintuigen van een kind ontwikkelen zich goed met houten speelgoed. Dit komt door de structuur, gewicht en vorm. Hout is opgebouwd uit lagen elke laag voel je doormiddel de nerven. Door de structuur ontwikkelen de vingertoppen zich van een kind. Het gewicht hetzelfde. Een kind leert het verschil tussen een grote blokken en kleine blokken. En dat elk blok zijn eigen gewicht heeft. De vorm is ook goed voor de zichttuigen. Denk hierbij aan het verschil tussen een vierkant, rechthoek, driehoek en ronde vorm.

Hand-oog-coördinatie

Een blokkendoos en vormstoof zijn goed voor de hand-oog-coördinatie. Je kind leert het stappelen van blokken. Leert dat een rondje voorwerp moeilijk te stappelen is. En dat een te hoge toren kan omvallen. Door te spelen ontwikkelt je kind deze vaardigheid.

Fantasie
Houten speelgoed is eenvoudiger dan plastic speelgoed. Dit vraagt meer van de creativiteit en fantasie van het kind zelf. Het actief spelen zorgt voor meer activiteit in de hersenen en zorgt voor meer creativiteit en fantasie.

Veilig

Het houten speelgoed is eenvoudig en robuust. Hierdoor is het ook zeer veilig. Er kunnen geen dingen afbreken. Ook is het materiaal niet in aanraking gekomen met chemische middelen.

Al met al genoeg voordelen om je kind nu of later te laten spelen met houten speelgoed!