Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Voordelen van vliegenramen
16567
post-template-default,single,single-post,postid-16567,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

24 mei Voordelen van vliegenramen

De lente is van start en ook de zon is inmiddels alweer regelmatig te zien. Dit betekent automatisch ook dat we weer steeds meer insecten te zien zullen krijgen. Een van de meest gemakkelijke oplossingen hiervan is het kopen van een vliegendeur of een vliegenraam. In dit artikel vertellen we waarom dit zo handig is om in huis te hebben.

Een goede nachtrust

Dat de zomer eraan komt betekent ook direct dat er weer warme nachten aan zullen komen. Het is dan ook wel zo fijn dat je jouw huis van wat frisse lucht zou kunnen voorzien, maar dan moeten er op hetzelfde moment natuurlijk geen muggen of ander ongedierte binnenkomen. Het plaatsen van een vliegenraam voor je slaapkamerraam is dan ook zo een gek idee nog niet. Je slaapkamer wordt dan voorzien van de nodige frisse lucht terwijl je op hetzelfde moment dus geen last van muggen zult hebben.

Vliegenraam bij hooikoorts

Gedurende de lente komen er ook steeds meer pollen. Dit is vooral voor de hooikoorts patiënten onder ons natuurlijk erg vervelend. Dat je binnen zonder frisse lucht van buiten moet gaan zitten, omdat je hooikoorts medicijnen je niet meer kunnen helpen. Hierbij kan een vliegendeur een vliegenraam ook goed van pas komen. Er zijn namelijk speciale vliegendeuren en vliegenramen ontwikkeld met een pollengaas. Dit gaas kan dus alle pollen weren, waardoor alleen de gefilterde lucht je woning zal binnenkomen.

Vliegendeur bij de tuin

Sommige mensen zien hun tuin gedurende zomer echt als een verlengstuk van hun woning. Door het plaatsen van een speciale schuifpui kun je gemakkelijk van de woning naar de tuin met een speciale schuifvliegendeur. Tegelijkertijd zal deze vliegendeur ook alle insecten en pollen buiten de woning houden terwijl wel de woning van de nodige frisse lucht wordt voorzien.

Woning voorbereiden op de zomer?

Wil je meer advies hoe je jouw woning precies kunt voorbereiden op de zomer en wat zomers inrichten? Neem dan een kijkje een interieurblog of ga op zoek naar expert op het gebied van interieurinrichting.