Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Waarom Bedrijven overstappen op LED
16313
post-template-default,single,single-post,postid-16313,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

13 apr Waarom Bedrijven overstappen op LED

Diverse bedrijven hebben nog steeds een aantal traditionele lampen in ruimtes opgehangen. Lampen die vaak duur en moeilijk te vervangen zijn.

Vergeet al die TL verlichting en spaarlampen, u bent met LED verlichting in meerdere opzichten veel beter uit. LED is ideaal voor het verlichten van grote ruimtes zoals bijvoorbeeld fabriekshallen, werkplaatsen, bedrijfshallen en magazijnen. Deze led verlichting is beter door de lage energieverbruik, de hoge lichtopbrengst en de perfecte lichtkwaliteit.

Veel geld besparen met LED verlichting

Eén belangrijk voordeel is dat bedrijven energiezuinig bezig zijn. LED verlichting is veel efficiënter dan TL of spaarlampen in uw bedrijfshal. Gemiddeld bespaar je met deze verlichting 60% op je kosten. Je kan op verschillende manieren ervoor zorgen dat het optimale uit je bedrijfshalverlichting kan worden gehaald. Het is mogelijk om led lampen te dimmen en hierdoor gaat het armatuur veel langer mee. Tevens kan er gebruik worden gemaakt van sensoren. Het licht gaat uit op het moment dat er niemand aanwezig is in de desbetreffende ruimte. Op deze manier kan men het uiterste uit de verlichting worden gehaald en gaat er geen energie verloren.

Led verlichting is beter voor het milieu

Led zorgt voor een veel lagere energieverbruik in vergelijking met de traditionele lampen, dit draagt bij aan een beter milieu. Daarnaast zijn deze led lampen ook beter recyclebaar, 80% van de onderdelen van een LED lamp recyclebaar. Er hoeft minder chemisch afval afgestoten te worden en dit zal bijdragen aan een lagere CO2 uitstoot in Nederland. Led verlichting is dus ook een milieuvriendelijk product en dit wordt beloond door de overheid met subsidies.

Als u niks geeft om uw portemonnee of het milieu dan hoeft u niet overstappen. Maar ik denk dat u zeker geeft om uw geld en het milieu. Het is dus een hele goede stap om uw oude tl en spaarlampen weg te doen en led verlichting aan te schaffen