Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Waarom kruipruimte isoleren? De voordelen op een rij
16897
post-template-default,single,single-post,postid-16897,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

05 mrt Waarom kruipruimte isoleren? De voordelen op een rij

Heb je regelmatig last van koude voeten? Voel je als je zit meestal de tocht langs je benen strijken? Dan is de kans groot dat je vloer onvoldoende geïsoleerd is. Dit heeft grote gevolgen voor het wooncomfort. Het is lastig om de temperatuur in een ongeïsoleerde woning constant te houden. Bovendien betekent dit ook dat er harder gestookt moet worden. Hetgeen weer resulteert in een hogere energierekening. In dit geval is kruipruimte isolatie een slimme oplossing. Dit levert talloze voordelen op. Benieuwd of de kruipruimte isoleren voor jou ook een goed idee is? In dit artikel zetten we de voordelen op een rij.

Snel besparen op de energierekening

Als er veel kou vanaf de vloer het huis binnenstroomt, betekent dit ook dat het zeer lastig is om de temperatuur constant te houden. Je voelt constant koude lucht in huis komen. Dat verlaagt niet alleen het wooncomfort, maar maakt ook dat je verwarming heel hard moet werken om de temperatuur enigszins comfortabel te houden. Daarom is het isoleren van de kruipruimte vooral geschikt als je snel wilt besparen op de energierekening. Door het isoleren van deze ruimte, zorg je er namelijk voor dat er veel minder kou in huis komt. Daardoor is het eenvoudiger om het huis op temperatuur te houden, hoeft er minder gestookt te worden en bespaar je dus ook ongelooflijk veel geld op de energierekening.

Wees je wel bewust van de verschillende methodes die kunnen worden gebruikt bij het isoleren van de kruipruimte. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van vloerelementen of zelfs het volledig opvullen van de ruimte. Wat de beste optie is, hangt volledig af van jouw persoonlijke wensen en de woning zelf. Vraag gerust om advies aan een deskundige, zodat je zeker weet dat je de juiste beslissing maakt.

Optrekkend vocht en schimmelvorming voorkomen

Heb je ooit weleens in de kruipruimte van jouw woning gekeken? Nee? Doe dit dan maar eens. Je merkt direct dat dit een zeer vochtige ruimte is. Als de ruimte te vochtig wordt, kan dit ook het huis binnendringen. Dit kan vochtproblemen en schimmelvorming veroorzaken. Dat is niet alleen slecht voor de luchtkwaliteit in huis, maar kan ook grote gevolgen hebben voor de gezondheid en zelfs op de lange termijn waterschade veroorzaken. Met het isoleren van de ruimte kun je dit eenvoudig voorkomen.

Minder snel koude voeten

Uiteindelijk draait het natuurlijk vooral om wooncomfort. Zeker gedurende de wintermaanden is het gewoon heel prettig als de kruipruimte goed geïsoleerd is. Dit neemt namelijk heel veel kou van de vloer weg. Hierdoor hoef je niet altijd meer op sloffen of sokken binnenshuis te lopen. Ook met blote voeten blijft de vloer heel aangenaam voelen. Zelfs op de koudste dagen.

Wist je dat tocht een van de grootste oorzaken van een verkoudheid is? Door de kruipruimte te isoleren zorg je ervoor dat er minder tocht in huis is, waardoor je hier minder snel last van hebt.