Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Wanddecoratie met karakter: Plinten, sierlijsten en meer
15678
post-template-default,single,single-post,postid-15678,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

29 sep Wanddecoratie met karakter: Plinten, sierlijsten en meer

Wandprofielen lijken op het eerste zicht kleine details en worden dan ook vaak over het hoofd gezien tijdens opknapwerken. Toch kunnen creatievelingen met deze kleine details voor een groot verschil zorgen. Kies bij voorkeur voor kunststof profielen, zodat de bevestiging gemakkelijk verloopt en zodat je alles ook een laagje verf kan geven. Beetje inspiratie? Enkele tips!

Indirecte verlichting

Wist je dat er ook sierlijsten bestaan die voorzien zijn van ledstrips? Zo kan je je sfeerverlichting doen verdwijnen in je interieur. Kies voor een warm geel licht, ga voor modern wit of kies voor een dimmer. Gezelligheid verzekerd!

Plinten om mee te knutselen

Topmerken als Orac voorzien in hun assortiment ook multifunctionele profielen. Het profiel dat je als plint gebruikt, kan je dus ook gebruiken om lambriseringen of wanddecoratie mee te ontwerpen. Kies voor hetzelfde model, maar varieer in formaat. Zo behoud je de eenheid in je interieur, terwijl je toch ook voor een eigen accent kan zorgen.

Lambrisering

Wie zegt dat lambriseringen thuishoren in herenhuizen? Wees creatief met wandprofielen en stel een lambrisering samen die past in jouw interieur. Kies voor een kleurrijke afwerking voor een huiselijk effect, of ga voor een subtielere toets door je lambrisering hetzelfde kleur te geven als de rest van je muur.

Overzetplinten: Een snelle oplossing

Deze plinten zijn zo ontworpen dat je ze gewoon over je oude plinten heen kan plaatsen. Op die manier hoef je je oude plinten niet weg te halen voor je met de nieuwe profielen aan de slag kan. Bovendien zijn deze plinten ook iets hoger dan de gewone plint, zodat je ook je elektriciteitskabels erin kwijt kan. Meestal zijn deze plinten voorzien van een primer, zodat je ze in een handomdraai kan schilderen in een kleurtje naar keuze.