Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Wat een keuze hè? Even een deur uitzoeken, maar waar moet je op letten?
16425
post-template-default,single,single-post,postid-16425,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 okt Wat een keuze hè? Even een deur uitzoeken, maar waar moet je op letten?

Je zult niet de enige zijn die eerst online bekijkt welke mogelijkheden er zijn. Een deur moet niet alleen praktisch zijn. Mooie kleur, stevig, klein of groot, weerbestendig, isolerend, veilig, en noem maar op! We willen ons goed verdiepen in deze aankoop, want laten we eerlijk wezen: een goede kwaliteit deur kost wel even wat. Een investering voor de toekomst, want met een goede deur kun je jaren vooruit!

De voordeur is het visitekaartje van een huis. Daarom is het ook zo belangrijk dat je nieuwe aankoop bij de rest van het huis past. Denk aan: landelijk, klassiek, tijdloos of modern. Laat je niet ompraten door een verkoper, het blijft jouw smaak en stijl. De verkoper kan natuurlijk wel advies geven betreft de materialen.

Vroeger werden alle huizen gebouwd met houten deuren en kozijnen. Het straalt karakter uit en de isolatiewaarde is hoog. Maar, onderhoud en steeds opnieuw schilderen neemt tijd in beslag (en kosten). Een goed alternatief is een PVC (kunststoffen) deur: stevig, geen schilderwerk en beschikbaar met een houtnerf.

Wat een goede deur duur maakt, is een veilig slot en goede scharnieren. De verzekeraar wordt daar erg blij van, plus de waarde van het huis gaat omhoog. Mits de deur een Politiekeurmerk heeft (dit kenmerk is te vinden bij aankoop). Bij de bekende bouwbedrijven liggen de prijzen hoog, maar nogmaals: het is een investering voor de toekomst. Met een gerust gevoel op vakantie gaan is wel erg fijn, toch?

Goede isolatie zorgt ervoor dat je zo min mogelijk warmteverlies in huis hebt. Houten en PVC deuren zijn wat dat betreft de beste keus.

Met een beetje online zoeken kom je al vele prijzen tegen, dus bij deze alles makkelijk op een rijtje om een beeld te krijgen: 
Houten deur:
Nadelen: veel onderhoud door verkleuring en rot 
Voordelen: stevig, isolerend, veel uitvoeringsmogelijkheden 
Aluminium deur:
Nadelen: gevoelig voor krassen en corrosie, dure aankoop 
Voordelen: weinig onderhoud, bestand tegen hoge temperaturen, moderne look 
PVC deur:
Nadelen: gevoelig voor krassen en niet goed bestand tegen hoge temperaturen 
Voordelen: goedkoop, vele kleur en hout-look mogelijk 
Deze prijzen werden gegeven inclusief de plaatsing. Dat scheelt weer tijd, en je kunt met een gerust hart de deur achter je dicht trekken.

Net als bij vele andere dingen: je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Een goedkoop deurtje kan ervoor zorgen dat inbrekers met één klap al het huis in kunnen komen. Zonde van je mooie spulletjes in huis. Leg bijvoorbeeld 200 euro bij en kies een stevige deur uit, met goed hang- en sluitwerk.

Bron: bouwbedrijf-zuidholland.nl