Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Welke kleuren kan ik absoluut niet combineren?
16222
post-template-default,single,single-post,postid-16222,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
kleuren

07 nov Welke kleuren kan ik absoluut niet combineren?

Bij het inrichten van de ruimtes binnen uw woning dient u met tal van verschillende aspecten rekening te houden. Welke interieurstijl houdt u aan bij het aanschaffen van nieuwe meubels voor uw ruimtes? Kiest u voor een modern ingerichte woning, of geeft u de voorkeur aan een klassieker huis? Ook de kleuren die u voor uw vloer en muren gebruikt zijn belangrijk bij het indelen van uw woning. Wanneer de kleuren niet goed bij elkaar passen zorgt dit voor een groot contrast. Een te groot contrast kan uw ruimtes een zeer rommelige uitstraling geven. Dit is precies wat u wilt voorkomen als u uw woning opnieuw inricht! In dit artikel vertellen we u meer over de verschillende kleuren die u wel, of juist niet met elkaar kunt combineren.

Kies voor kleuren die bij uw stijl passen

Bovenal is het bij het kiezen van verschillende kleuren voor de muren, vloeren en meubels in uw ruimte van belang, dat u kiest voor kleuren die aansluiten bij uw stijl. In een modern ingerichte woning zult u wellicht sneller voor een zwarte of witte kast kiezen, dan voor een paars model. Bij een creatievere of klassieker ingerichte ruimte zal deze paarse kast juist wel goed staan! Er kan dus niet alleen een contrast ontstaan tussen verschillende kleuren, maar ook tussen uw interieurstijl en de gebruikte kleur.

Tip: zoek naar persoonlijke blogs van bekende interieurstylisten! Vaak delen interieurstylisten foto’s van de door hen ingerichte ruimtes op deze blogs. Zo zie je welke kleuren goed met elkaar te combineren zijn.

Kleuren die niet te combineren zijn

Kleuren die je niet goed met elkaar kunt combineren zijn bijvoorbeeld rood en geel, ook oranje en blauw is een combinatie die voor een te groot contrast zal zorgen. Opvallend is dat het grote contrast tussen wit en zwart vaak wel goed staat! Eigenlijk is een wit interieur met iedere andere kleur te combineren. Daarentegen is dit met zwart niet altijd mogelijk.