Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De winkel op de juiste manier inrichten
16197
post-template-default,single,single-post,postid-16197,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

20 okt De winkel op de juiste manier inrichten

De inrichting van de winkel bepaald voor veel klanten of zij daadwerkelijk een product aanschaffen of niet. Als de producten niet op de juiste hoogten liggen kunnen potentiële klanten worden afgeschrokken om iets te kopen. Dit komt dan omdat de inrichting van de winkel niet optimaal is voor de klandizie.

De perfecte formule voor de inrichting van een winkel is natuurlijk al ontwikkeld door vele jaren experimenteren met verschillende mogelijkheden. Zo is bijvoorbeeld een houten stelling perfect voor de sfeer van een wijnschap. De juiste sfeer is ook erg belangrijk om de klant een goed gevoel te geven. Hiervoor zijn talloze onderzoeken gedaan en de perfecte inrichting is natuurlijk ontwikkeld, toch zal dit per winkel verschillen.

Het is namelijk zo dat de sfeer van houten stellingen perfect passen bij wijnschappen, maar snoep past niet zo goed bij de houten stellingen. In dat geval zou het dus juist nadelig zijn om een houten stelling te gebruiken. Een bepaalde stelling creëert een bepaalde sfeer. Zo straalt een metalen stelling meer professionaliteit uit. En een houten stelling zorgt meer voor de warmere sfeer.

Voor ondernemers is het dus erg belangrijk dat er genoeg kennis is over de verschillende stellingen en de sfeer waar zij voor zorgen. Op deze manier voelen de klanten altijd een bepaald gevoel dat aanspoort tot het kopen van de producten bijvoorbeeld. Dit is natuurlijk het gewenste resultaat van de inrichting van een winkel. Zorg dus dat je genoeg kennis hebt over de verschillende inrichtingen. Er zijn namelijk veel onderzoeken te vinden online die hiermee te maken hebben en de psychologische effecten gemeten hebben die de stellingen met zich mee brengen. Het is namelijk een soort psychologische manipulering dat de bepaalde stellingen met een bepaalde sfeer gebruikt worden. Dit soort dingen zorgen ervoor dat de klant zich fijn voelt en sneller een aankoop doet. Ook kan dit helpen bij herhaalaankopen.

Een houten stelling hoort dus niet in elke winkel thuis, maar toch is deze voor sommige winkels weer heel essentieel. Het ligt dus zeker aan de winkel zelf en niet alleen aan de stellingen. De stellingen kunnen perfect worden ingezet maar als de winkel geen gezellige en goede sfeer biedt zal dit nooit optimaal presteren.