Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Woonbeton hetzelfde als gietvloer?
15792
post-template-default,single,single-post,postid-15792,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

02 jan Woonbeton hetzelfde als gietvloer?

Een vloer van woonbeton lijkt in enkele opzichten op een gietvloer, maar is niet hetzelfde. Hoewel beide typen vloeren naadloos, onderhoudsarm en gegoten zijn, bestaan er ook duidelijk verschillen. Zo is de ondervloer anders en is woonbeton over het algemeen dikker dan een gietvloer. Een voordeel hiervan is dat er vrij eenvoudig vloerverwarming verwerkt kan worden in woonbeton.

De kosten van woonbeton hangen van meerdere factoren af, waaronder het type woonbeton, de (staat van de) ondervloer en het al dan niet willen van vloerverwarming. De prijs wordt doorgaans per vierkante meter bepaald.

 

Een gietvloer door een professioneel bedrijf

Een gietvloer moet gegoten worden een professioneel bedrijf. Voor een mooi resultaat is het belangrijk dat dit nauwkeurig en gecontroleerd gebeurt. Wilt u een gietvloer kopen, dan is het verstandig om eerst diverse bedrijven met elkaar te vergelijken en niet te bezuinigen op eventuele prijsverschillen.

 

Goede bedrijven kunnen een gietvloer in vrijwel iedere ruimte aanbrengen: volledig op maat, volledig egaal.