Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Je woonkamer winterklaar maken doe je zo
15708
post-template-default,single,single-post,postid-15708,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

08 nov Je woonkamer winterklaar maken doe je zo

Veel mensen hebben een woonkamer die er eigenlijk altijd hetzelfde uitziet. Er verandert zo nu en dan eens een plantje, er verdwijnt ergens een foto en er komt een andere foto bij, maar alles blijft grotendeels gelijk. Dat is jammer, want we bevinden ons vaak veel uren in de woonkamer. Reden temeer om er echt iets gezelligs van te maken! In dit artikel zullen we laten zien dat je ook prima in de winter een gezellige woonkamer kunt creëren daar je te laten zien hoe je de woonkamer winterklaar kunt maken.

Kies voor winterkleuren

Buiten is het vaak grauw en grijs, reden temeer om binnen voor vrolijke kleuren te kiezen. Of toch niet? Het klinkt misschien wel leuk, maar eigenlijk past het gewoon niet bij elkaar: winter en vrolijke kleuren. Kies daarom beter kleuren die echt bij de herfst en de winter passen, zoals donkerbruine en donkerrode tinten. Hierdoor pas je het interieur aan op het seizoen waarin we ons bevinden, maar houd te tegelijkertijd diepe natuurlijke kleuren waardoor de kamer er levendig uit blijft zien.

Je kunt deze kleuren op diverse manieren toepassen. Voor de echte waaghalzen is er muurverf: doe eens gek en verf een muur kastanjebruin! Mocht je het niet mooi vinden dan kun je het zo weer een ander kleurtje geven. Voor wie dat net iets teveel van het goede is, zijn er bijvoorbeeld gekleurde ovenpotten om je planten in te zetten. Of wat denk je van leuke accessoires in winterse kleuren?

Kaarsen

Het klinkt vaak wat cliché, maar kaarsen zorgen echt voor warmte en sfeer in huis. Zeker in de donkere maanden kunnen kaarsen de woonkamer opfleuren en gezellig maken. Bovendien hoeven kaarsen helemaal niet zo duur te zijn. Mocht je een krap budget hebben dan kun je altijd bij kringloopwinkels op zoek gaan naar mooie kaarsen!