Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Zo creëer je een open keuken in huis
15992
post-template-default,single,single-post,postid-15992,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

24 apr Zo creëer je een open keuken in huis

Een open keuken creëert een open sfeer in huis. Je maakt met een open keuken meer ruimtelijkheid en meer openheid. De woonkamer is als het ware aan de keuken vast gesmolten. Kies daarom voor een open keuken! Maar hoe maak je precies zo’n open keuken in huis?

Let op het praktische gebruik

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat er in huis vooral geleefd moet kunnen worden. Er zijn weinig dingen vervelender dan een woning die er prachtig uitziet, maar die in het dagelijkse leven totaal onwerkbaar blijkt te zijn. Wanneer je een keuken in een L-vorm hebt, betekent dat wellicht dat je tijdens het koken veel heen en weer moet lopen, terwijl je met een U-vormige keuken veel minder hoeft te bewegen. Houd daar rekening mee en bedenk wat je precies wil en hoe je de keuken later zult gebruiken.

De afzuiging is onmisbaar

Bij een open keuken is een goede afzuiging onmisbaar. Omdat de keuken meteen ook deel van de woonkamer is, wil je voorkomen dat alle geuren in de woonkamer blijven hangen en je dus de hele dag in een eetlucht zit. Voorkom dit door te kiezen voor een degelijke manier van afzuiging. Let hierbij ook op dat de afzuiger zo stil mogelijk is. Niets is immers irritanter dan wanneer je een spannende serie aan het kijken bent, maar niets kunt horen omdat je vriend of vriendin aan het koken is met de afzuigkap aan.

Beperk bijgeluiden

Een vriezer maakt veel lawaai en wordt doorgaans weinig gebruikt. Het kan een goede oplossing zijn om deze dan in de bijkeuken te plaatsen.