Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Zo deel je je keuken slim in
16502
post-template-default,single,single-post,postid-16502,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 feb Zo deel je je keuken slim in

Ben je van plan om de keuken in huis van een herindeling te voorzien? In dat geval zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hoe zorg je dat de keuken een nette en daarbij praktische indeling krijgt? Je wilt voorkomen dat je elkaar in de weg loopt, als je met meerdere mensen aan het koken bent. Daarbij moet de keuken voldoende ruimte bieden om de verschillende pannen, snijplanken en borden in kwijt te kunnen. Lees snel verder, hoe je de keuken op een praktische en slimme manier indeelt.

 

Tip: kijk eens naar de moderne technieken, die in keuken gebruikt kunnen worden! Denk bijvoorbeeld aan een kraan die kokend water kan leveren, waardoor het gebruik van een waterkoker niet langer nodig is. Dit bespaart je ruimte op het aanrechtblad!

Een keuken met een groot aanrechtblad of kookeiland

Bij het inrichten van een keuken heb je de keuze uit een groot aanrechtblad of een mooi kookeiland. Een kookeiland in de keuken gebruiken biedt verschillende voordelen. Het geeft je niet alleen alle ruimte om je spullen op kwijt te kunnen. Ook kan het kookeiland een plek zijn waar gasten of gezinsleden aan gaan zitten tijdens het koken. Zo wordt koken veel gezelliger! Naast een kookeiland kan ook het gebruik van een groot aanrechtblad interessant zijn.

Inbouwapparaten en voldoende kastruimte

Naast de werkruimte in een keuken is de opbergruimte minstens zo belangrijk. Je wilt voldoende ruimte hebben voor je servies, voor glazen en bestek, voor pannen, enzovoorts. Tegelijkertijd kiezen steeds meer huishoudens voor een keuken met diverse inbouwapparaten. Door voor inbouwapparaten te kiezen, zal er ruimte voor de keukenkastjes verloren gaan. Zonder inbouwapparaten zal echter een deel van de ruimte in keukenkastjes besteed worden aan deze apparatuur. Je kunt vooraf een ontwerper van keukens inschakelen, om je hierover te laten adviseren.

Tags: