Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Zo geef je je interieur een luxe uitstraling
16643
post-template-default,single,single-post,postid-16643,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

03 feb Zo geef je je interieur een luxe uitstraling

Je zou denken dat een luxe uitstraling van je interieur alleen mogelijk is als je een boven-modaal salaris ontvangt. Dit is echter niet per definitie nodig. Ook met een bescheiden budget kun je je interieur een luxe uitstraling geven. Een jacuzzi kopen is niet meteen het eerste waar je aan denkt om je interieur er luxer uit te laten zien. Als je er financieel en praktisch de ruimte voor hebt, dan is een jacuzzi kopen zeker iets dat je interieur een luxe uitstraling geeft. Met een jacuzzi heb je al snel het idee dat je in moderne luxe lifestyle woning bent.

Een mooie vloer

Is een jacuzzi niet haalbaar, dan kun je op andere manieren je interieur een luxe uitstraling geven. Je kunt de oude houten vloer vervangen door modern en luxe ogend laminaat. Laminaat is al lang niet meer het simpele goedkoop uitziende broertje van parket. Laminaat is tegenwoordig kwalitatief hoogstaand en verkrijgbaar in luxe uitvoeringen met houtnerf of het uiterlijk van marmer. Een mooie goed gelegde laminaatvloer zorgt voor een luxe uitstraling van je interieur. Een combinatie die luxe uitstraalt, is een donkere vloer met lichte muren. Het geheel kan afgemaakt worden met een mix van donkere en lichte meubels.

Een opgeruimd huis

Als je ervoor zorgt dat de woonkamer niet vol ligt met losse spullen zoals speelgoed, papieren, kranten en bladen, ziet het interieur er direct luxer uit. Een interieur dat niet rommelig overkomt heeft uit zichzelf een luxe uitstraling. Opruimen is een simpele tip om je interieur een luxer aanzien te geven. Zorg ook meteen dat de kattenbak uit het zicht staat. Schoenen gaan in een schoenenkastje en de rest berg je op in een kast met deurtjes die dicht kunnen.

Apparatuur

Een mooie flatscreen is een toonbeeld van luxe. Een flatscreen is al voor enkele honderden euro’s te verkrijgen. De meest luxe uitstraling krijg je met een flatscreen die aan de muur bevestigd is en waarvan de kabels onzichtbaar door de muur lopen. Als het niet mogelijk is om de flatscreen aan de muur te hangen, kies dan een model met een brede aaneengesloten gepolijste voet in plaats van pootjes. Bij een flatscreen met gesloten voet kun je de kabels netjes uit het zicht laten lopen. Dit is bij een flatscreen op pootjes veel moeilijker. Kabeltjes die in het zicht liggen zorgen voor een rommelige uitstraling. Onzichtbare bekabeling draagt in hoge mate bij aan een strak interieur en dat oogt luxe. Kies als audio systeem een wireless variant en de luxe uitstraling is compleet.