Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Zo vind je de perfecte bank
16494
post-template-default,single,single-post,postid-16494,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 feb Zo vind je de perfecte bank

Een interieur bestaat uit verschillende belangrijke componenten! Denk bijvoorbeeld aan de vloer, de manier waarop een muur bekleed wordt en de eettafel. Dergelijke componenten zijn dermate nadrukkelijk in je interieur aanwezig, dat ze met een grote zorgvuldigheid moeten worden uitgezocht. Ook de bank is een voorbeeld van zo’n element! In dit artikel geven we je tips om de perfecte bank voor in je interieur te vinden. Kies je voor een moderne leren bank, of geef je voorkeur aan een bank met een stoffen bekleding?

 

Tip: mocht je erg gehecht zijn aan je huidige bank, dan kun je deze opnieuw laten bekleden. Zo lijkt de bank weer als nieuw en gaat deze nog vele jaren mee!

Verschillende soorten banken voor in huis

Banken worden in verschillende soorten en modellen aangeboden. Zoals reeds beschreven werd, heb je onder meer keuze uit een leren bank en een stoffen bank. Het voordeel van leer, is dat dit materiaal eenvoudig schoon te maken is en daarbij lang mee zal gaan bij een goed onderhoud. Er zijn verschillende middeltjes verkrijgbaar, die het onderhoud aan de bank makkelijker maken. Het voordeel van een stoffen bank is het feit dat de kans op beschadigingen kleiner is. Zeker huisdieren en kinderen kunnen voor schade aan een leren bank zorgen.

Keuze uit diverse modellen banken

Nadat je een keuze hebt gemaakt tussen een leren of stoffen bank, kun je uit verschillende modellen kiezen. Denk aan het verschil tussen een rechte twee- of driepersoonsbank en een hoekbank. Een rechte bank kan gecombineerd worden met een bijzetstuk, waarop je benen gelegd kunnen worden. Het is sterk afhankelijk van de ruimte waarin de bank gebruikt wordt, welk type bank hier het best op aansluit. Heb je voldoende ruimte voor een hoekbank? Of kun je wellicht beter voor een combinatie van een rechte bank met een losse fauteuil kiezen?

Tags: