Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De zolder als de perfecte plek voor het gebruik van een creatief interieur
16219
post-template-default,single,single-post,postid-16219,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
zolder

07 nov De zolder als de perfecte plek voor het gebruik van een creatief interieur

Wellicht heeft u af en toe de neiging om de ruimtes binnen uw woning op een iets minder gestandaardiseerde manier in te richten, dan veel mensen momenteel doen. Geen strak en modern interieur, maar een creatief en wat lossere inrichting van uw ruimtes! Helaas zal niet iedereen in uw gezin blij worden van uw veranderingen in het interieur. Mannen geven bijvoorbeeld vaak de voorkeur aan een wat strakker interieur zonder veel accessoires. Heeft u een zolder? In dat geval kunt u de zolder gebruiken als een ideale ruimte om te experimenteren met een creatief interieur. Wie weet draait uw partner alsnog om bij het zien van de zolderruimte!

Hoe creëer ik een creatieve zolderruimte?

Een creatief ingerichte ruimte is voor iedereen anders. Waar de een de voorkeur geeft aan een ruimte met veel kleur, kiest iemand anders voor een ruimte die volledig wit is. Bij het indelen van uw creatieve ruimte kunt u inspiratie opdoen uit de persoonlijke blogs van bekende interieurstylisten. Er zijn veel interieurstylisten met een eigen website, waarop zij foto’s van de door hen ingerichte ruimtes delen. Misschien komt u aan de hand van deze foto’s tot nieuwe ideeën om uw zolderruimte op een leuke manier in te richten.

Maak een botanische zolderkamer

Naast de mogelijkheid om veel kleur aan uw zolderruimte toe te voegen, kunt u ook voor een botanische zolderkamer kiezen. Bij een botanische zolderkamer gebruikt u een groot aantal planten, wat uw kamer een natuurlijke, frisse uitstraling zal geven. Er zijn zelfs foto’s van ruimtes te vinden waarbij ook de muren voorzien zijn van het groen van de planten. Denk aan een schildertekening van planten, een volledige groene muur met lichtgroene vlakken, enzovoorts. Een botanische kamer zal niet door iedereen mooi gevonden worden! Toch geeft uw zolderkamer wel de creatieve uitstraling die u zoekt.