Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Zolder optimaal benutten? 5 tips!
16742
post-template-default,single,single-post,postid-16742,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 mrt Zolder optimaal benutten? 5 tips!

Haal het maximale uit de zolderruimte met de tips die je op deze pagina vindt! De zolderruimte vormt de ideale plek voor een extra slaapkamer in huis, voor het opbergen van de vakantiespullen na de zomer, enzovoorts. Bij het inrichten van de zolderkamer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de opgang naar de zolder, de gebruikte indeling, etc. 

 

<h2>#1: maak gebruik van een zoldertrap</h2>

Trappen zijn er in verschillende soorten en modellen. Kies voor een specifieke zoldertrap om niet onnodig veel ruimte te gebruiken in de ruimte onder de zolder. Afhankelijk van het beoogde gebruik van de zolderruimte kun je kiezen tussen een steektrap en bijvoorbeeld een vlizotrap. Veel mensen kiezen voor een steektrap om de ruimtebesparende eigenschappen van dit type trap. Bij Houtcompleet hebben ze een uitgebreid assortiment doe-het-zelf trappen, die kun je gemakkelijk zelf monteren.

 

#2: kies voor knieschotten

Benut de ruimte onder een schuin dak optimaal, door gebruik te maken van knieschotten. Je kunt deze door een timmerman laten maken of ze zelf monteren. Vaak zijn een paar houten latten en een paar platen voldoende.  

 

#3: maak een ombouw voor de wasmachine

Door een ombouw voor je wasmachine te maken, heb je direct een goede opslagplek voor de wasmiddelen, voor de strijkplank en het strijkijzer, enzovoorts. Op internet vind je diverse voorbeelden van zo’n ombouw. Het kan je inspiratie geven voor je eigen zolder! 

 

#4: plaats een dakkapel op het dak

Heb je te weinig ruimte op zolder? Kies voor een dakkapel op je dak! Met een dakkapel heb je direct meer ruimte tot je beschikking. Daarbij zorgt een dakkapel voor meer licht op zolder, wat de ruimte groter doet laten lijken. 

 

#5: verdeel de zolder in twee ruimtes

Maak van de zolderruimte een slaapkamer met een werkplek, door een tussenmuur op zolder te plaatsen. Vaak is een tussenmuur van hout niet voldoende isolerend voor twee slaapkamers. Je kunt in dat geval beter voor een tussenmuur van gipsblokken kiezen.