Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Zomergevoel in huis
16346
post-template-default,single,single-post,postid-16346,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

11 jun Zomergevoel in huis

De zomer komt er weer aan! Voor velen is dat de mooiste tijd van het jaar. Het weer is heerlijk, het is lekker lang licht en je kunt heerlijk buiten zitten. Maar hoe maak je je woning klaar voor de zomer? Hoe krijg je nu echt dat zomerse gevoel in huis? We geven een paar tips!

Speel met kleuren

Allereerst kun je natuurlijk met kleur al heel veel bereiken. Door te kiezen voor zomerse kleuren kun je al een heel fijne zomersfeer creëren in huis. Maar welke kleuren moet je dan precies kiezen? Dat hangt natuurlijk helemaal van je eigen smaak af! Je kunt kiezen voor zachte, rustige pastelkleuren; die zijn vaak het veiligste en passen overal wel. Je kunt ook kiezen voor knallers van kleuren en kiezen voor felle tinten van de primaire kleuren. Daar is wel een beetje moed en durf voor nodig! Maar ook dit kan heel erg leuk staan.

Natuurlijke materialen

Ook door te kiezen voor natuurlijke materialen kun je de zomer in huis halen. Heel veel spullen kun je verkrijgen in duurzame, natuurlijke materialen. Neem bijvoorbeeld iets simpels als lamellen; ook die zijn er in een mooie bamboe-uitvoering. Daarmee creëer je een hele leuk, fleurige en tegelijkertijd ook rustige en duurzame look in huis.

Planten verrijken de woning

Met planten kun je ook heel erg veel doen. Door te kiezen voor fleurige planten kun je echt die zomerse sferen in huis laten. Welke planten je uiteindelijk kiest kun je natuurlijk helemaal zelf weten; dat hangt ook af van de hoeveelheid licht die je woning binnen komt, en hoe groen je vingers zijn. Probeer altijd voor echte planten te gaan; desnoods vetplanten die met weinig liefde al erg tevreden zijn. Nepplanten zijn soms wel verleidelijk en zien er tegenwoordig ook goed uit; toch missen ze net dat echte wat levende planten wel een stuk mooier maakt.