Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Zoveel spullen zo weinig ruimte!
16645
post-template-default,single,single-post,postid-16645,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

03 feb Zoveel spullen zo weinig ruimte!

Eindelijk ga je op jezelf wonen je hebt een eigen studentenkamer en misschien nog wel het leukste je mag hem helemaal zelf inrichten! Toch heeft je studentenkamer vaak wat probleempjes. Een studentenkamer beschikt vaak niet tot heel veel m2 en je moet er vaak heel veel in kwijt. Gelukkig zijn er bedrijven zoals Anselm Oome meubelmaker Breda die je helpen met je meubels op maat te maken zodat je alle ruimte optimaal kan gebruiken.

Een praktische inrichting doet veel

Het grootste probleem in je studentenkamer wordt het inrichten, want waar ga je al die spullen moeten plaatsen. Dit is ook geen klusje die je moet uitstellen want tijdens de semester zit het leven vol feesten en studeren ofwel geen tijd! Kies daarom de juiste meubelen in jouw woning. Een tips om te starten met een schets. Wanneer je de kamer op papier hebt hoe je het wil kan je dit namelijk gaan visualiseren. Probeer dit redelijk uitgebreid te doen met o.a. de maten zodat je al dingen gaan afkruisen wat niet kan. Zo kan je ook goed gaan bedenken waar al die grootte meubels zoals je bed en eettafel moeten. Als je een goede schets hebt gemaakt scheelt dit ontzettend voor de verhuisdag want hoe heerlijk zou het zijn als al je meubels gelijk passen!

Stijl je kamer zo eenvoudig mogelijk

Een hoop studenten willen hun toekomstige woonruimte gelijk helemaal vol gooien met decoratie en heel de poets pas. Niet doen! Je kamer is niet de uitschieter qua m2 dus probeer het zo eenvoudig mogelijk te houden! Deze eenvoudig stijl draait niet alleen maar om de meubels maar ook over de kleuren van je muren. Wanneer je de muren wit schildert oogt de kamer gelijk wat groter. Wanneer je dit combineert met een open indeling zal je merken dat je kamer toch erg groot kan lijken!

Je wilt toch graag lekker zitten

Je hoop natuurlijk dat het in je inrichting past, een bank. Naast dat je studentenkamer als een slaapkamer doet ogen wil je natuurlijk ook een leuke plek hebben om je mensen te ontvangen. Toch zijn hier makkelijke alternatieven voor wanneer het niet past, denk bijvoorbeeld aan klapstoeltjes. Klapstoelen nemen niet veel plek in beslag en je kunt ze gemakkelijk opruimen. Nu denk je misschien ik kan die klapstoelen eigenlijk ook nergens kwijt. Dit kun je oplossen door het aanschaffen van een gordijn. Met dit gordijn kan je je eigen opbergruimte maken in de kamer. Zo kan je stoeltjes achter het gordijn kwijt, maar ook nog wat andere dingen. En dan komen we nog op het misschien wel bekendste alternatief voor een bank. Namelijk de slaapbank. Een bed en een bank in een makkelijker kan het bijna niet zou je denken!